Billede Credits: Pixabay

Hvornår Stopper Drenge Med At Vokse? - Her Er Svaret!

16. February 2021

hvornår stopper drenge med at vokse? - I de fleste tilfælde stopper drenge med at vokse når de når 20 års alderen, men hvis man har haft en sen pubertet kan der gå noget længere før man stopper med at vokse og omvendt hvis man kom i puberteten tidligt kan man stoppe noget før man når de 20 år. 

Drenge kommer som regel i puberteten når de er omkring  de 12 -14 år, for nogle kommer det før og for andre kan det komme noget senere, men i gennemsnit er de altså omkring de 12-14 år. 

Det er vigtigt at påpege at vi alle vokser forskelligt og derfor begynder at vokse og stopper med at vokse på helt forskellige tidspunkter som man altså ikke kan forudse hvornår sker, så man kan kun gå ud fra gennemsnittet. 

Man skal derfor ikke gå at sammenligne sig selv med andre, for vi har helt forskellige kroppe og voksemønstre, så selv den mindste i en folkeskole klasse kan gå hen og blive den højeste af alle. 

Hvis du er nysgerrig på hvordan dit barn vokser, så kan du måle dit barns højde engang imellem, for at følge med i væksten af dit barn.