Mjød er en drik, som indeholder alkohol og består af 3 ingredienser: honning, gær og vand.
Mjød kan variere meget i smag og veksle mellem at være sød, halv-sød eller tør. Dette er på grund af de forskellige blandingsforhold, man laver mellem vand og honning.
Mange sammenligner mjød med øl. Det skal man dog ikke gøre. Øl bliver lavet på korn og man kan derfor slet ikke sammenligne de to produkter med hinanden. Grunden til, at mange kan have en tendens til at sammenligne det med øl, er fordi, der kan puttes forskellige krydderier, frugt og humle i mjød ligesom i øl. Disse ingredienser kan give den her øl-smag, som mange oplever.
Skal man endelig sammenligne mjød med noget, er det tættere på at være vin eller dessertvin (igen afhængigt af sødmen).
Oprindelsen for mjød er blevet mere eller mere tvivlsom gennem mange forskellige arkæologiske udgravninger og det er blevet mere udvist, hvor det rent faktisk stammer fra, da mange lande og tidligere generationer har haft noget lignende denne gærende drik.
Vi danskere kender dog nok mest drikken igennem de mange historier, vi har hørt i folkeskolerne og gymnasiet fra den nordiske mytologi, hvor drikken også er meget kendt fra.
Har du ikke prøvet mjød før og gerne vil, ja, så synes jeg, du skal have fat i et horn. Jeg har hørt, at man ikke rigtig kan drikke mjød af et almineligt glas, det skal være et horn ;-)
Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se Perlen Odense. Her shopper et et stort sortiment af smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.