Billede Credits: Eve Maier - Unsplash

Hvad Er Forskellen På Eau De Toilette Og Parfume?

14. July 2021

Hvis du gik rundt og troede, at en duft bare er en duft, så tager du fejl. Først og fremmest findes der et bredt udvalgt af duftnuancer, mærker og ingredienser. Men hver duft er også inddelt i parfumetyper, hvor der heraf er 3 forskellige. Eau de parfume, eau de toilette og eau fraiche. Så hvis du nogensinde har tænkt på, hvad forskellen egentlig er på eau de toilette og parfume, så skal du bare blive ved med at læse.

Hvad er eau de parfume?

Det kan være forholdsvist svært at kende forskellen på eau de toilette og eau de parfume. For mange betyder eau de parfume 'den rigtige' parfume, hvilket kan hænge sammen med, at eau de parfume ofte er dyrest. Men grunden til navnet og prisen er, at eau de parfume indeholder 10-20% duftolier. Det vil sige, at eau de parfume kan betegnes som en ret koncentreret duft og holder derfor også længere.

Det siges i øvrigt at parfume mister 70% af sin kraft og duft inden for blot timer, hvorimod sidste 30% bliver ved med at kunne duftes i op til 24 timer.

Hvad er eau de toilette?

Vi har lige lært, at eau de parfume er dyrere grundet sit høje indhold af duftolier. Så måske du kan regne ud, hvad den største forskel på eau de parfume og eau de toilette er? Eau de toilette indeholder 5-15% og er derfor mere afdæmpet.

?Da det kan være lidt dyrt at bruge eau de parfume til hverdag, kan du med fordel bruge eau de toilette som duft til hverdag. Så kan du have den med i tasken og lige give et sprøjt i løbet af dagen, når du synes du har mistet lidt af duftens kraft.

Hvad er eau fraiche?

???Eau fraiche er også det man kalder en bodyspray. En bodyspray, eller en eau fraiche, indeholder kun 1-3% duftolier. Som du nok har regnet ud, er en eau fraiche derfor ikke nær så koncentreret som en eau de toilette eller eau de parfume. Du kan bruge en bodyspray på hele kroppen.

Eau fraiche indeholder ikke alkohol, hvilket betyder at den er langt mere skånsom mod huden. Derfor er eau fraiche også virkelig god at bruge om sommeren, da alkohol kan være udtørrende for huden.

Gode tips til at dufte bedre:

  1. Brug en god, parfumefri deodorant først, inden du påfører din duft. Formålet er at deodoranten vil reducere eller kamuflere sved og svedlugt.
  2. Påfør din parfume på de steder, hvor din puls slår mest for at få det mest optimale ud af din parfume. Varmen fra pulsen forstærker nemlig duften.
  3. Spray også parfumen på håndled, albuer, bryst og kraveben, men lad være med at gnide i parfumen, da det kan ødelægge duften. Du kan også lige give din trøje et lille pift.
  4. Din eau de toilette er mindre kraftig, så spray gerne to gange per sted du sprayer.
  5. Prøv at spraye lidt på din hårbørste, så du får noget af duften i hele håret, når du reder det. Du kan også købe hårolier med gode dufte.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra Signatura. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af parfume til kvinder. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Signatura