Krydderier er noget der er med til at gøre alle retter mere spændende og smagsfulde. Der findes et utal af forskellige krydderier som giver hver deres smag og nogle er dyrere end andre. Et af de krydderier der er meget eftertragtede er det man kalder "det røde guld" - nemlig Safran! Safran er også verdens dyreste krydderi, hvor prisen afhænger af krydderiets renhed , men kan koste flere tusinde kroner for et kilo. Ofte har man opdaget svindel med krydderiet hvor det er blevet blandet op med andre krydderier, olier og fedstoffer, for at få det til at veje mere og efterfølgende solgt til den høje pris, som det rene krydderi.
Safran bliver høstet ved håndkraft hvoraf prisen afspejler sig dette. Der skal 250.000 blomster til at fremstille 1 kilo Safran - så kan man pludselig forstå hvorfor det er så dyrt!
Safran bliver oftest brugt i retter som paella, risotto og fiskeretter - retter hvor der ofte er ris som tilbehør og tilsættes retten som smag men også på grund af den flotte gullige farve den giver. Det bliver også brugt som farve til for et eksempel luciaboller og påskebrød. Det er ikke kun smag og farve Safran kan byde på, faktisk så indeholder krydderiet også en masse vitaminer og mineraler, blandt andet A, B1, B2 og C-vitamin.
Så hvis man har råd til at bruge "det røde guld" i sine retter, er det både en fryd for øjet, smagsløgene og godt for kroppen.
Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette blogindlæg. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af vielsesringe. Derfor er dette blogindlæg ikke upartisk.