Billede Credits: Pixabay

Hvorfor Bliver Kvinder ældre End Mænd? - Her Er Svaret!

22. February 2021

Kvinder har igennem mange århundrede haft en længere levealder end mænd og det findes der måske en forklaring på. 

Så er du også nysgerrig på hvordan det kan være at kvinder har et par ekstra leve år i gennemsnittet, så læs med her.

Hvorfor bliver kvinder ældre end mænd? - Det er i nyere forskning fundet forbindelser imellem østrogen og kvindernes evne til at leve længere end mænd, da østrogen beskytter kroppen bedre end testosteron gør. 

Kvinder har også den fordel at østrogen er med til at fordele fedt på kroppen til de rigtige steder i forhold til overlevelse når der ikke er meget mad at gøre med. 

Nogle mener også at svarene kan findes i at mænd måske er dårligere til at lade sig undersøge og ignorere hvis de føler sig dårlige på nogen måde og derfor bliver alvorlige sygdomme måske ikke opdaget i tide eller bliver opdaget sent i sygdommen. 

Dette er dog en nyere grund til det, da man tidligere måske ikke alle havde mulighed for at besøge en læge eller ikke havde teknikker til at behandle de fleste sygdomme, men til trods for at man har det i dag, kommer mange alligevel til at undervurdere symptomer og gør derfor ikke brug af sundhedsvæsnet, selv om det eksistere. 

OBS: dette blogindlæg er bragt i samarbejde med avXperten. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af iPhone 12 skærmbeskyttelse. Tak til avXperten det betyder meget for os.