Billede Credits: pixabay

Hvor Meget Tjener Statsministeren?

04. February 2021

Danmarks statsminister har formentlig landets vigtigste og mest prestigefyldte job, hvor man har mest magt, får mest opmærksomhed og bliver målt og vejet på hvert eneste ord og skidt, som man tager. Men betyder det så også, at statsministeren også er den bedst betalte i Danmark? Vi kan allerede afsløre nu, at det ikke er tilfældet, faktisk langt fra. Dog er de bestemt heller ikke lavtlønnet. I denne artikel får du svar på, hvor meget statsministeren tjener.

Hvor meget tjener statsministeren? Den danske statsminister tjener pr. 2020 1.605.606,73 kroner om året som grundbeløb. Herudover kommer der selvfølgelig en masse andre ting, kost, rejser, sikkerhed, transport, repræsentation, tøj og en masse andre ting, som statsministeren får betalt. Sammenlignet med mange erhvervsledere, så er det en lav løn.

Selvom lidt over en halvanden million i årsløn er en meget høj løn for langt størstedelen af os, så er det altså ikke en overvældende kompensation for det ansvar og stykke arbejde, som man sidder med som statsminister. Omvendt kan man også argumentere for, at det heller ikke er en post, som man skal ville for pengenes skyld.

Kigger man rundt i verden, så er den danske statsminister den femtende bedst betalte. I toppen finder man statsministeren i Singapore, der kan hæve et godt stykke over 10 millioner om året.